Onderhoud & Reparatie van uw auto

U kunt bij ons terecht voor onderhoud en reparaties van uw auto, of het nou gaat over regulier onderhoud,

nieuwe (winter-) banden of grotere reparaties zoals het vervangen van koppelingsplaten, distributieriem met waterpomp, cilinderkop

revisie, service en reparatie aan airco systemen, versnellingsbak, vervangen van uitlaat.

Ook bouwen wij achteraf extra accessoires in zoals: Trekhaken, carkit systemen etc.

 

Bij DoVu bent u altijd aan het juiste adres!

Tevens verzorgen wij de jaarlijkse APK keuring van uw voertuig.

 

Auto onderhoud:

Goed en regelmatig onderhoud is belangrijk voor uw auto: u voorkomt er onnodige reparaties mee. Uw auto blijft in betere conditie, betere smering zorgt voor minder slijtage en de motor verbruikt minder brandstof. Verder gaat een goed onderhouden auto langer mee, wat uiteindelijk in uw portemonnee scheelt. Daarnaast is een goed onderhouden auto minder schadelijk voor het milieu.

Airco Onderhoud:

Bij vrijwel elk modern type auto is een airco-systeem standaard ingebouwd. Het is zaak om het airco-systeem in uw auto regelmatig te laten controleren en onderhouden. Daarmee verlengt u de levensduur van het airco-systeem en voorkomt u de vorming van bacteriën en nare geuren. Bovendien dient het koudemiddel uit de airco regelmatig bijgevuld te worden om de koelcapaciteit en smering optimaal te houden.

Banden onderhoud:

Controleer regelmatig uw bandenspanning om schade en slijtage te verminderen. Bandenspanning is van essentieel belang voor de grip op de weg van uw auto, bandenslijtage en het rijcomfort van uw auto. Bij DoVu worden de banden uiteraard op de juiste spanning gebracht bij onderhoud.

Uitlaatsysteem:

Het uitlaatsysteem heeft het altijd zwaar te verduren. Naast motortrillingen werken temperatuurverschillen, condens, regen, sneeuw en ‘s winters pekel constant op de uitlaat in.
Het uitlaatsysteem onder uw auto vervult een aantal belangrijke functies. De uitlaat voorkomt geluidshinder door het lawaai van de motor te dempen, verbetert de prestaties van de motor door de juiste tegendruk te bieden en vermindert de milieubelasting door via een chemische reactie schadelijke stoffen in onschadelijke om te zetten. Daarom is het belangrijk dat de uitlaat van voor tot achter lucht en gasdicht is.